Uitleg Cursussen/Trainingen

KIND/HOND CURSUS

Hierbij leren kinderen in 5 lessen de hondentaal beter begrijpen, denkspelletjes doen met de hond, omgangsregels en nog veel meer!

PUPPYCURSUS
Hierbij staat bandvorming centraal. Naast de basisoefeningen zit, af, wandelen zonder trekken, tandjes kijken en hier komen, wordt er ook veel aandacht besteed aan aandachtsoefeningen en puppy gym.

 

BASIS 1                                                                                                                                                              De beginnerscursus gehoorzaamheid. De gebruikelijke oefeningen worden op een positieve, uitdagende manier aangeleerd waarbij de hond zelf moet nadenken. Daarnaast is er veel aandacht voor sociaal gedrag naar honden en mensen.

BASIS 2                                                                                                                                                       De vervolgcursus gehoorzaamheid. De basisoefeningen worden uitgebreid zodat het voor baas en hond een uitdaging blijft. Zowel aangelijnd als los.

PROBLEEMGEDRAG

Met probleemgedrag bedoelen wij elke vorm van ongewenst gedrag dat voor u onacceptabel is. Zodra het gedrag van uw hond niet overeenkomt met wat u van hem verwacht, kan dit een probleem worden. Dit kan uiteraard van alles zijn, zoals:

  • Plassen op plaatsen waar dit niet wenselijk is
  • Verlatingsangst
  • Blaffen naar voorbijgangers
  • Agressie naar bezoek
  • Bijten in de riem
  • Trekken aan de riem
  • Voedselnijd enz. enz. enz.

Er wordt gezocht naar de oorsprong van het gedrag en naar een eventuele oplossing. Redenen voor ongewenst gedrag kunnen heel complex zijn en vragen om een op maat gemaakt advies.

VRIJE INLOOP: GEDRAG
Wil je geen cursus volgen maar wel een bepaald knelpunt aanpakken? Dat kan, elke zaterdag om 11.00 uur is er een vrije inloopcursus. Dit is een pakket van 5 trainingen waarbij je zelf bepaalt wanneer je komt.
HOOPERS
Hoopers is een relatief nieuwe hondensport in Nederland. Bij deze sport is het de bedoeling dat de hond een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen aflegt, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen maar staat constant in verbinding met de handler.


GEZINSTRAINING
Privétraining met het hele gezin! Een op maat gemaakte cursus waarbij onderwerpen aan bod komen die voor jullie belangrijk zijn
MAG-TEST TRAINING
Onder begeleiding van een deskundige instructeur trainen voor de MAG test.
Informeer naar de mogelijkheden.
PRIVÉTRAINING
Kun of wil je niet deelnemen aan de groepslessen? Ook privéles is mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden
RINGTRAINING
Elke zaterdag om 11.30 uur  en woensdagavond om 19.30 uur
worden er ringtrainingen gegeven door instructeurs met een brede kynologische kennis en veel ervaring in het showen. Uiteraard op een verfrissende manier.
THUISTRAINING
Loop je in de thuissituatie steeds tegen hetzelfde probleem aan? Wij komen graag langs om het samen op te lossen.
T.O.F TRAINING
Dit staat voor training gebaseerd op Trust, Obedience en Fun. Gedeeltelijk gevorderde gehoorzaamheid en gedeeltelijk fun waarbij vertrouwen een grote rol speelt.